Znanost

Što je MIKRONUTRICIJA?

  • Mikronutricija je područje znanosti o prehrani koje proučava ciljani unos mikronutrijenata za očuvanje zdravlja i vitalnosti.
  • Mikronutricija precizno istražuje molekule koje se nalaze u hrani i način na koji ih ljudsko tijelo iskorištava.
  • Mikronutricija uključuje pravilnu i uravnoteženu prehranu, a u slučajevima kada je to potrebno i koncentrirane izvore mikronutrijenata i drugih tvari s fiziološkim učinkom.

Začetnikom mikronutricije može se smatrati Dr. Nevin Scrimshaw, istaknuti američki nutricionist i profesor na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) koji je među prvima istraživao kako nedostatak mikronutrijenata u prehrani utječe na ljudsko zdravlje. Shvaćajući razliku između dovoljne i optimalne prehrane, uspješno je razvio prve nutritivne dodatke koji su se koristili kod nedostatka joda i drugih mikronutrijenata u nerazvijenim zemljama.

Što su MIKRONUTRIJENTI?

Mikronutrijenti su vitalne tvari čije su uloge u tijelu mnogobrojne: od rasta i razvoja, preko očuvanja otpornosti, osiguravanja energije do funkcije svih organskih sustava.

Mikronutrijenti uključuju vitamine, minerale, oligoelemente i esencijalne masne kiseline, a biljni ekstrakti, iako nisu mikronutrijenti, zbog svoje poznate i dokazane koristi za ljudsko zdravlje postali su sastavni dio mikronutricije.

Više nije uvijek i bolje kad se radi o mikronutrijentima. Od iznimne je važnosti optimalna doza, prava kombinacija sastojaka i uzimanje u pravom trenutku.

Nutripharm newsletter

Želite li primati naše novosti i zanimljivosti upišite vašu email adresu.


Dajem suglasnost da tvrtka Milsing d.o.o. na moju e-mail adresu šalje obavijesti o novim proizvodima, promocijama, vijestima i uslugama.
Danu suglasnost možete u svako doba povući. Za više informacija u vezi obrade Vaših osobnih podataka kliknite na nutripharm.hr/zastita-osobnih-podataka